You Are Here: Home » Καλα Νεα » “Happill”: Η συσκευή που μιλάει στον παππού και τη γιαγιά!

“Happill”: Η συσκευή που μιλάει στον παππού και τη γιαγιά!

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), 20 μαθητές των Eκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», υλοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει την επιχειρηματική σκέψη των νέων και δημιούργησαν την επιχείρηση “Happill”. Μετά από ατελείωτες συζητήσεις, προτάσεις και ιδέες, η ομάδα συμφώνησε να στοχεύσει σε άτομα της τρίτης ηλικίας και στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Έτσι, κατέληξε στη δημιουργία μιας συσκευής με την οποία προγραμματίζεται η λήψη φαρμάκων ενός ηλικιωμένου.

 Η συσκευή προγραμματίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει στον ασθενή τα φάρμακά του την ώρα που πρέπει να τα λάβει. Η “Happill” μιλάει με τη φωνή του εγγονού του παππού και της γιαγιάς, υπενθυμίζοντάς τους ότι πρέπει να λάβουν το χάπι τους. Τότε, αυτόματα κυλάει μέσα από ένα δοχείο το χάπι της συγκεκριμένης ώρας. Σε περίπτωση μη λήψης φαρμάκου, η συσκευή στέλνει αυτόματα SMS σε κινητό που έχουμε ορίσει ενημερώνοντας τον παραλήπτη για την ημέρα και την ώρα παράλειψης.

Η συσκευή επαναλαμβάνει τα λόγια του εγγονού μέχρι ο ηλικιωμένος να πάρει το χάπι του μέσα από το ειδικό δοχείο. Η συσκευή παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης του συγγενούς του ηλικιωμένου με το πάτημα του κουμπιού έκτακτης ανάγκης.

Η “Happill” μπορεί να προγραμματιστεί 7 ημέρες της εβδομάδας σε τρεις διαφορετικές ζώνες (πρωί – μεσημέρι – βράδυ) και όσες φορές χρειάζεται να λάβει τα φάρμακα ο ασθενής.

“Happill”: Η συσκευή που μιλάει στον παππού και τη γιαγιά!
 

Η εταιρεία έλαβε μέρος για 8η συνεχή χρονιά, σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας  στις 10 Φεβρουαρίου 2017, στο εμπορικό κέντρο “The Mall Athens”, o οποίος διοργανώνεται από το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και απέσπασε έπαινο στην «ιατρική καινοτομία», ανάμεσα σε περίπου 100 επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Τον συντονισμό του εγχειρήματος έχουν οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής και μαθηματικών αντίστοιχα, κ.κ. Ευριπίδης Αναγνωστάκης και Σταυρούλα Αρνιθενού.

Ένας από τους στόχους της ομάδας ήταν να προσελκύσει το ενδιαφέρον φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να προωθήσουν τη συσκευή στους ασθενείς τους. Η ομάδα κατάφερε να συνεργαστεί με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, ο οποίος κάλυψε μεγάλο μέρος των εξόδων μετάβασης των μαθητών στην Αθήνα και την αγορά των υλικών. Ο σύλλογος χορήγησε stand για το στήσιμο του περιπτέρου στην εμπορική έκθεση και θέλει να κλείσει συμβόλαιο με την εταιρεία, το οποίο περιλαμβάνει την αγορά της τεχνογνωσίας της ιδέας, ώστε να κατασκευαστούν συσκευές και να διατεθούν προς πώληση σε φαρμακεία στον Νομό Δωδεκανήσου.

“Happill”: Η συσκευή που μιλάει στον παππού και τη γιαγιά!
 

Η ιδιαιτερότητα της συσκευής “Happill” είναι πράγματι πρωτοποριακή για τους εξής σημαντικούς λόγους:

  1. Η συσκευή «μιλάει» με τη φωνή του εγγονού ή της εγγονής, έως ότου τελικά ο παππούς ή η γιαγιά λάβουν το χάπι.
  2. Σε περίπτωση που δεν το λάβουν, η συσκευή στέλνει αυτόματα SMS σε αυτόν που έχει αναλάβει τη φροντίδα του ηλικιωμένου και έχει οριστεί ως παραλήπτης του μηνύματος.
  3. Υπάρχει ένα κουμπί, με ασύρματο τηλεχειριστήριο, το οποίο μπορεί να φοράει πάνω του ο παππούς ή η γιαγιά και να το πατήσουν σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να σταλεί μήνυμα στο πρόσωπο που έχει οριστεί.
  4. Ενημερώνει αυτόματα με SMS, 24 ώρες πριν τελειώσουν τα χάπια του ασθενούς, ώστε να γίνει άμεσος ανεφοδιασμός.
  5. Υπάρχει δυνατότητα κλήσης της συσκευής, ώστε να μπορεί να μιλάει ο συγγενής σε ανοιχτή ακρόαση με τον παππού ή τη γιαγιά.
  6. Έχει αυτονομία δύο ημερών, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
  7. Τροφοδοτείται με micro usb, όπως όλα τα κινητά τηλέφωνα.
  8. Ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να ηχογραφήσει φωνητικές εντολές του εγγονού ή της εγγονής, ώστε ο παππούς ή η γιαγιά να νιώθουν οικεία, όταν πρέπει να λάβουν το φάρμακό τους.
  9. Υπάρχει εκφώνηση των ρυθμίσεων συσκευής, κατά τη διάρκεια της έναρξης λειτουργίας της, για αποφυγή λαθών.
  10. H ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής γίνεται με κλειδί, έτσι ώστε να αποφεύγεται η κατά λάθος απενεργοποίηση αυτής και να γίνεται μόνο από συγκεκριμένα άτομα (όπως και ο προγραμματισμός αυτής).

Συσκευή  “Happill” και είστε ήσυχοι!!!

Δείτε το σχετικό βίντεο…

 

Leave a Comment

Scroll to top